Skip to main content

In mijn hart...Uit mijn handen

02 maart 2022

Het Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE) heeft het boek In mijn hart... uit mijn handen uitgegeven. In achttien verhalen vertellen ouders over hun niet ophoudende zoektocht naar goede zorg voor hun kind met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische aandoening.

Het gaat om ouders van kinderen die intensieve zorg nodig hebben. Dat ouders de beste zorg voor hun zoon of dochter willen is logisch maar niet vanzelfsprekend. Soms schuurt en botst de samenwerking met zorgprofessionals. De geïnterviewde ouders hebben allemaal jarenlang moeten vechten voor goede zorg. Niet alleen hun aangrijpende verhalen zijn opgetekend, de ouders geven ook advies en aanbevelingen over wat beter had gekund, en wat zij achteraf anders hadden willen doen.

Het boek geeft een unieke inkijk in de ervaringen van ouders in vastgelopen situaties en sluit inhoudelijk goed aan op het door ons uitgebrachte Zwartboeken. Iedereen, maar vooral beginnende- en ervaren zorgprofessionals, vinden inspiratie in de verhalen. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan Simone van Ruth, directeur Welzijn en Gezondheid bij Deltion College.
Het boek is voor iedereen vrij toegankelijk om online te lezen en te downloaden:

In mijn hart... uit mijn handen