Skip to main content

Persbericht Klokkenluiders VG 1 maart 2023

01 maart 2023

Vandaag wordt dit persbericht naar belanghebbende personen en instanties verstuurd: 

"PERSBERICHT

Meldpunt klachten gehandicaptenzorg

Vandaag gaat de vernieuwde website van Stichting Klokkenluiders Verstandelijk Gehandicaptenzorg online. De website is te vinden op https://www.klokkenluidersvg.nl/. Via het meldpunt op deze site kunnen mensen met een verstandelijke beperking en hun naasten problemen met de zorg melden.

Deze meldingen verzamelen wij om de zorg en ondersteuning te verbeteren. Naast hulp bij het indienen van klachten, richt Stichting Klokkenluiders Verstandelijk Gehandicaptenzorg zich op structurele oorzaken en oplossingen in het systeem van de gehandicaptenzorg.

Aandachtspunten zijn de kwetsbare (rechts)positie van cliënten en hun naasten ten opzichte van zorgaanbieders, de kwaliteit van zorg, transparantie rond financiering, medezeggenschap en eigen regie. We kijken ook naar de gevolgen en het naleven van onder meer de Wet langdurige zorg (Wlz), de Wet Maatschappelijke ondersteuning (WMO), de Wet zorg en dwang (Wzd) en de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz).

Op basis van de meldingen gaan wij in gesprek met functionarissen binnen en buiten de gehandicaptenzorg. We werken samen, en verwijzen waar mogelijk door, naar verwanten- en belangenverenigingen. Dit doen we wanneer die kunnen helpen bij de afhandeling van klachten en/of het realiseren van verbeteringen in de zorg.

Stichting Klokkenluiders Verstandelijk Gehandicaptenzorg is opgericht op 26 juni 2009. De stichting is een initiatief van families van een verwant met een verstandelijke beperking.

Zie de website voor meer informatie over de samenstelling van het huidige bestuur.

 

Voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en/of telefoon: 06-30628465."